Paket Serviste Sipariş Takibi

  • Anasayfa
  • Paket Serviste Sipariş Takibi

HemenYolda kullandığınız zaman, müşterileriniz hiçbir uygulama indirmeden, onlara otomatik olarak gönderdiğimiz SMS’te bulunan link sayesinde, siparişini anlık olarak harita üzerinde takip edebilir, siparişini teslim aldığında kuryeyi puanlayabilir, yorum bırakabilir ve gerektiğinde kuryeyi arayabilir.

Fakat konu müşterilere kısa mesaj atmak olunca, gerek partnerlerimizin bize doğrudan ilettiği, gerekse sektörden duyduğumuz endişelerden bir tanesi, müşterilerinize SMS atmanın olumlu sonuç yaratıp yaratmayacağıdır. “İnsanlar zaten türlü yerden SMS alıyorlar, bir de biz atarsak rahatsız olmazlar mı?” sorusu yerinde olsa da, bu konuda cevap “hayır” oluyor. Neden mi? Birlikte inceleyelim.

Tek Bir Kısa Mesaj Müşterilerinizin Hayatını Nasıl Kolaylaştırır?

Çok uzun değil, bundan 2–3 sene öncesine kadar sipariş takibi özelliği yalnızca “olsa iyi olur” seviyesindeyken, özellikle global pazarda “olmazsa olmaz” seviyesine yükseldi. Ülkemizde de bu seviyede olmasa da, yavaş yavaş benzer bir algı oturmaya başlıyor. Operasyonlarını durdurmuş olsa bile Glovo, Getir gibi platformlar veya Domino’s gibi zincir markalar bu işi yapmaya ve sistemlerini geliştirmeye başladılar bile. Siz de kolaylıkla müşterilerinize bu ayrıcalığı sunmak isterseniz, şu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Konumuza dönelim. Öncelikle kısa mesajlar, hem müşterilerinize fazladan bir uygulama indirtmenize veya onları bir internet sitesine yönlendirmenize gerek olmadığı için harika bir iletişim yoludur. HemenYolda kullanırken, kuryeniz “Yola Çık” der demez müşterilerinize bizim tarafımızdan bir SMS atılır ve SMS’te siparişini canlı şekilde takip edebileceği bir bağlantı paylaşırız. Müşterileriniz bu bağlantı üzerinden sadece canlı takip gerçekleştirmekle kalmaz, aynı zamanda kuryeyi arayabilir, siparişten sonra puanlayabilir, yorum yapabilir. Böylece hem sipariş durumuyla alakalı müşteri iletişiminden kurtulursunuz hem de müşterilerinize sunduğunuz hizmeti geliştirmek için elinizde faydalanabileceğiniz bolca veri olmuş olur.

Sipariş takibi ayrıcalığını kısa mesaj yoluyla müşterilerinize aktarmanın kullanışlılığı ve uygunluğu su götürmez. Bizim attığımız mesajı bankaların, AVM’lerin, markaların yani mesajı attığı kişiye satış yapmaya çalışan kurumların attığı mesajlardan en büyük farkı da bu zaten. Sipariş takip SMS’i insanların gerçekten işine yarıyor ve kısa mesaj özelliği amacına uygun kullanılmış oluyor. Diğer SMS’ler çoğunlukla insanların ilgilenmediği yeni özellikler veya ödeme, borç gibi doğrudan kötü haber oluyor. Bizim attığımız SMS ise insanlara sizin hazırladığınız leziz yemeklerin ellerine geçmek üzere olduğunu haber veriyor ve insanlara yemek siparişi verdikten sonra tuvalete gitme vaktini bile rahatça ayarlamasına olanak sağlıyor. Yani böylesine rahatlık sunan bir hizmetin, insanlardan para isteyen kısa mesajlarla farkını müşterileriniz rahatlıkla anlayabiliyor. 🙂

Siz de atacağınız tek bir SMS ile müşterilerinize sunduğunuz hizmette fark yaratmak isterseniz HemenYolda’ya bekleriz. Buradan HemenYolda ve diğer özellikleri hakkında daha fazla bilgi alabilir, buradan da hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bunlara ek olarak;

COVID-19 salgını döneminde işletmenizde ve paket servis operasyonunuzda almanız gereken önlemler için buraya tıklayın.

COVID-19 salgını sebebiyle alabileceğiniz finansal destekleri öğrenmek için buraya tıklayın.