Paket Serviste Müşteri Memnuniyeti Nasıl Arttırılır?

  • Anasayfa
  • Paket Serviste Müşteri Memnuniyeti Nasıl Arttırılır?

Restoran işindeyseniz ve paket servis hizmeti veriyorsanız, müşteri deneyiminin işinizin en önemli kısmı olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Geç kalan bir sipariş, yanlış götürülen bir yemek derken bir de bakmışsınız ki kötü puanlar ve yorumlar işletmenizin itibarını düşürmeye başlamış… Şu da başka bir gerçek ki, yalnızca birkaç iyi Yemek Sepeti yorumu siparişlerinizi gözle görülür şekilde arttırabiliyorken, kötü birkaç yorumsa bir anda siparişlerin önünü kesebiliyor. Memnun müşterileriniz iyi yorum ve puan bırakmaktan öte, deneyiminden memnun kaldığı takdirde bunu çevresiyle paylaşarak binlerce lira harcasanız da yapamayacağınız pazarlamanızı gerçekleştirmiş oluyor. Peki müşteri deneyimini mükemmele yaklaştırmak için nasıl bir akıllı paket servis yazılımı kullanabilirsiniz? Hemen inceleyelim.

%100 yerli, Türkiye’nin ilk akıllı paket servis yazılım şirketi HemenYolda olarak, inanılmaz bir hızda büyüyen yemek ve paket servis endüstrisini modern veri analizi teknikleri, yapay zeka teknolojisi ve kurumsal pazarlama pratikleriyle besleyerek işletmecisinden kuryesine, müşterisine kadar herkes için daha verimli ve daha kazançlı hâle getirmeyi misyonumuz olarak belirledik. Öyle ki, Sodexo’dan da aldığımız destekle her gün ağımıza yeni işletmeler katıyor ve partnerlerimizin ortalama %32 oranında büyümesini sağlıyoruz. HemenYolda hakkındaki diğer haberler için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz:

Webrazzi-1Webrazzi-2

HemenYolda paket servis yazılımının esnek yapısı ve kolay kullanımı, işletmenizin büyüklüğünden bağımsız olarak, karar verme süreçlerinizde kendi verilerinizden faydalanmanıza olanak sağlayarak daha akıllı bir büyüme stratejisi kurmanıza yardım eder. Ayrıca, operasyonunuzda gözle görülür bir rahatlama yaratarak ve bir paketin teslim edilmesi için gereken iletişim zincirini kısaltarak size çok değerli vaktinizi geri kazandırır.

Ayrıca, “siparişlerimin çoğunu YemekSepeti üzerinden alıyorum, müşterilerim nasıl sipariş takibi gerçekleştirebilir?” diyorsanız, HemenYolda sizin için doğru çözüm. Üstelik müşterilerinizin herhangi bir uygulama indirmesine dahi gerek yok!

Telefon siparişi takibi veya YemekSepeti sipariş takibi nasıl yapılır?

HemenYolda kullandığınız zaman, müşterileriniz hiçbir uygulama indirmeden, onlara otomatik olarak gönderdiğimiz SMS’te bulunan link sayesinde, siparişini anlık olarak harita üzerinde takip edebilir, siparişini teslim aldığında kuryeyi puanlayabilir, yorum bırakabilir ve gerektiğinde kuryeyi arayabilir.

Kuryeniz o sipariş için “Yola Çık” butonuna bastığı anda müşterinize SMS ile siparişini canlı takip edebileceği bir link gönderiyoruz ve böylece onca önemli işiniz arasında “siparişim nerede?!!?” telefonlarından kurtulmuş oluyorsunuz. Ayrıca, Koronavirüs salgını nedeniyle dilerseniz kuryenizin ateşini de yine aynı link üzerinden müşterilerinizle paylaşabilir ve müşterilerinize güven aşılayabilirsiniz.

Dakikaların Önemi

Günde 10 sipariş de teslim etseniz yüzlerce sipariş de teslim etseniz fark etmez, müşteriye siparişini ulaştırırken her dakika önemlidir. İşletmeniz için yapabileceğiniz en kötü şey de, düzenli olarak siparişlerinizin geç teslim edilmesine engel olmamaktır. Hele ki, bölgenizde sizinle benzer ürünleri satıp çok hızlı teslimat sağlayan bir rakibiniz varsa… Sektörde herkesin malumu, birkaç yıl önce ‘hızlı’ veya en azından ‘vaktinde’ sayılan 30–45 dakika teslimat aralığı artık YemekSepeti’nin veya doğrudan müşterinin sizi aramasıyla, sonuç olarak da düşük hız puanı almanızla sonuçlanabiliyor. Bu yüzdendir ki birçok büyük zincir ve küçük işletme müşterilerine 30 dakika teslimat süresi sözü veriyor. Bu da olası gecikmeler hesaba katıldığında hedefi 20–25 dakikaya koymak demek oluyor.

Hızlı Teslimat Masrafları da Düşürüyor

Teslimat sürelerinin düşük olması yalnızca müşteri memnuniyeti sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sipariş kapasitenizi arttırarak masraflarınızı da gözle görülür biçimde düşürüyor.

Küçük bir hesap yapalım:

Diyelim ki, ayda 2500–3000 arası sipariş alıyorsunuz ve hiçbir aksilik olmadığı durumda bir kuryenizin saatte 3 teslimat gerçekleştirebiliyor. Kuryelerinizin de günde 8 saat çalıştığını varsayalım. Bu senaryoda bir kuryeniz günde en fazla 24 teslimat gerçekleştirebiliyor. Yani sonuç olarak, 2500–3000 teslimatı gerçekleştirmek için de 4 kurye çalıştırmanız gerekiyor.

Saatte teslim edebildikleri teslimat sayısını 3’ten 4’e çıkarabildiğimiz takdirde, bir kuryenin günlük teslimat kapasitesi 32’ye çıktığından, ayda 2500–3000 siparişi götürebilecek kurye sayısı da 3’e düşmüş oluyor.

Üstelik kuryelerinizin fazladan çaba sarf etmesine veya canlarını tehlikeye atarak daha hızlı teslim etmeye çalışmalarına da kesinlikle gerek yok. HemenYolda kullanarak muhtemel iletişim eksikliklerini ve operasyon hatalarını giderdiğinizde, arada vakit kaybına sebep olan hangi kuryenin nereye gideceği, yanına kaç paket alacağı, bilmediği adrese nasıl gideceği gibi karar sürelerini minimuma indirdiğinizde, bu verimliliğe zaten ulaşmış oluyorsunuz. En azından şimdiye kadarki partnerlerimizde durum hep öyle oldu. 🙂

Müşterileri Dinlemek

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, HemenYolda yalnızca paket servis operasyonunuza ilişkin kararlar almanıza destek vermekle kalmıyor, operasyonunuzda gerçekleşen bu gelişmeyi müşterilerinize de aktarıyor. Bunun sizin için en kullanışlı yanı da, müşterilerinizin anında puan ve yorum bırakıyor olması ve sizin bunu takip edebiliyor olmanızdır. Zira, YemekSepeti’nde yorum yapılabilmesi için sipariş teslim edildikten sonra 90 dakika geçmesi gerekiyor. HemenYolda sayesinde, müşterileriniz varsa şikayetlerini size siparişlerini teslim alır almaz iletebildikleri için, ilk kötü tepkilerini işletmenizin başarısını doğrudan etkileyen YemekSepeti yorumları üzerinden değil, sadece size özel bir platform üzerinden dile getirmiş oluyorlar.

Müşterilerinizin memnuniyetini daha da verimli hâle getirebilmeniz için, tüm bu puanları işletmeniz ve kuryeleriniz özelinde size rapor olarak da sunuyoruz. Size de yalnızca bu verilerden faydalanarak gerekli hamleleri yapmak kalıyor. 🙂

Hepsi İçin Tek Sistem: HemenYolda!

Belki de HemenYolda kullanmanız için en mantıklı sebep, tüm bu yeni özelliklerden faydalanırken zaten kullandığınız hiçbir sistemi veya yöntemi değiştirmenize gerek olmamasıdır. Zira, YemekSepeti WebGüvercin ve tüm POS sistemleriyle tam entegre olarak çalışan HemenYolda, hayatınızı daha da karmaşıklaştırmak bir kenara dursun, tüm bu sistemleri tek bir ekrandan birkaç tıklamayla kontrol etmenize olanak sağlayarak vakit ve efor harcayıcı bu süreçleri olabildiğince kısaltır ve kolaylaştırır. Hatta siz hiç zorluk çekmeyin diye tüm bu entegrasyonları kendimiz yapıyor, size bizzat HemenYolda kullanmayı öğretiyor ve Whatsapp destek hattımız üzerinden işletmenizle ilgili her sorunda da destek veriyoruz.

HemenYolda’yı hemen denemek için buraya tıklayın.

HemenYolda hakkında daha fazla bilgi almak için buraya yıklayın.

COVID-19 salgını döneminde işletmenizde ve paket servis operasyonunuzda almanız gereken önlemler için buraya tıklayın.

COVID-19 salgını sebebiyle alabileceğiniz finansal destekleri öğrenmek için buraya tık