Paket Serviste Müşteri Memnuniyetiyle Ön Plana Çıkın!

  • Anasayfa
  • Paket Serviste Müşteri Memnuniyetiyle Ön Plana Çıkın!

Günümüz mevcut şartlarında sürdürülebilir ve kârlı bir restoran işletmenin anahtarı paket servisten geçiyor. Müşterilerinize yemek siparişi verebilme seçenekleri sunarak, çok arzu ettikleri rahatlığı sunmanın yanı sıra, kendi gelirlerinizi ve ulaşabildiğiniz müşteri sayısını da, yalnızca dükkan içi müşterisiyle yakalamanızın imkansız olduğu seviyelere çıkartabiliyorsunuz.

COVID-19 ve beraberinde getirdiği karantina süreci restorancılık pazarını etkilemeden önce bile, paket servisin büyüme hızı inanılmaz seviyelerdeydi. Pandemiden sonra ise, tüm müşterilerin %55’i, daha önce kullanmadığı yeni bir platformdan veya kanaldan sipariş vermeye başladılar.

Paket servis, yukarıda sayılan avantajlarının dışında restoranınızın bilinirliğini arttırırken, paket servis müşteriniz de masa müşterinizden ortalama %23 daha fazla harcıyor. Paket servisin avantajlarının gayet açık olmasına ve böyle rakamlar sağlamasına rağmen, bazı restoran işletmecileri paket servise hâlâ şüpheyle yaklaşabiliyorlar. Peki neden?

YemekSepeti, Getir, Zomato, Trendyol gibi sipariş platformlarıyla çalışmak, işletmecilerde daha az kontroldelermiş hissi yaratabiliyor, hele ki restoranın kendi kuryesi yoksa ve paket servis hizmeti sağlayabilmek için bu platformlara bağlı kalıyorsa… Çünkü, tanımadığı bir kurye işletmeye gelip pakedi aldıktan sonra o kuryeden de siparişten de bir daha haber alınamıyor. Üstüne ödenen komisyonlar da cabası… Bir başka yaygın mesele ise, müşterilerden haberdar olamama sorunu:

Restoran işletmecisi siparişten önce, sipariş esnasında ve siparişten sonra müşteriyle nasıl iletişim kurabilir, müşterisin yaşadığı problemleri gidermede nasıl proaktif davranabilir?

İşte bu yazımızda, 3 adımda bu soruya cevap aradık ve HemenYolda’nın oynayabileceği rolü belirlemek istedik.

1- Restoran sayfanızı, ve menünüzü kişiselleştirin!

Paket müşterinizle daha etkili iletişim kurabilmenin ilk yolu, çevrimiçi menülerinizi kişiselleştirmekten geçiyor. Aynı bölgede sizinle aynı ürünleri çıkaran 10 rakibiniz daha olduğunu düşünün. Puan ve yorumlarının da sizinkilere benzer olduğunu varsayalım. Bu durumda rakiplerinizden ayrışmak da, menünüzün müşterinize ne kadar hitap ettiğine kalıyor. Sıradan dürüm değil işletmenize özel dürüm satın, müşterilerinizin sepetini çeşitlendirmesine imkan sunun. Kısacası, sizden bir kere sipariş veren birinin aklında “buranın bu yemeği çok güzel”, “şunu sadece burası yapıyor” gibi cümlelerle kalmalısınız.

Menünüzde yaptığınız geliştirmeleri, profesyonel ve ilgi çekici ürün fotoğraflarıyla da desteklemeyi unutmayın. Müşteriniz alacağı ürüne dair ne kadar gerçekçi ve ağız sulandırıcı bir fotoğraf görürse o kadar iyi.

2- Sosyal medyanın nimetlerinden daha çok faydalanın!

Hoşunuza gitse de gitmese de, sosyal medya hayatlarımızda kalıcı hâle geldi ve hiçbir yere gitmeye niyeti yok gibi duruyor. 2021 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, restoranınız ve paket servisiniz sosyal medyada ne kadar erken var olursa o kadar iyi. Pandemi öncesi defalarca ağırladığınız müşterilerinize de, sizi hiç tanımayan ve sipariş verecek yer arayan yeni müşterilerinize de bir arada ve doğrudan ulaşma imkanını başka hiçbir teşekkül bu şekilde sağlayamıyor.

Yemeklerinizin fotoğrafları ve indirimler paylaşmanın dışında sosyal medya üzerinden müşterilerinize ulaşmanın çeşitli yolları şunlardır:

  • Çalışanlarınızı ve mutfağınızı, yemek hazırlama sürecinde çekip “kamera arkası” tadında görüntüler paylaşabilirsiniz. Böylece hem yemeklerinizin hijyen koşullarını paket müşterilerinizin de görmesini sağlarken, yemeklerinin mutlu bir şekilde hazırlandığını görmek müşterilerinizi de mutlu edecektir.
  • Yarışmalar ve çekilişler düzenlemek için sosyal medyadan daha iyi bir yer aklınıza geliyor mu? Örneğin, sizden söylediği yemeğin en güzel fotoğrafını paylaşan takipçinize bedava yemek gönderebilirsiniz, bu fotoğrafları kendi sayfanızda paylaşabilirsiniz, takipçilerinizin arasında çekiliş düzenleyip yemek ısmarlayabilirsiniz… Seçenekleriniz neredeyse sonsuz!
  • Anketler ve hikayeler aracılığıyla müşterilerinizden geri bildirim toplayabilirsiniz, soru & cevaplar düzenleyebilirsiniz, müşterilerinizden nasıl yemekler istediklerini öğrenebilirsiniz. Yemek sektöründeki tüm büyük şirketler ve restoranlar bu imkanlarını sonuna kadar kullanıp müşterilerine tam olarak istediklerini sunmak için gayret ediyorlar. Elinizde bu kadar basit bir araç varken siz niye geride durasınız ki?

3- HemenYolda kullanın ve öngöremediğiniz sorunları daha açığa çıkmadan ortadan kaldırın!

Müşterilerinize sipariş takibi imkanı sunun

Paket servisle yemek sipariş veren çoğu insana sorsak, yemeklerin geç gelmesini en büyük problem olarak belirtir. Fakat, aslında durum böyle değil. Müşteriniz yemeğini alacağı zamanı tam olarak bildikten sonra, 5 dakika daha erken veya daha geç götürmeniz pek de bir şey fark ettirmiyor.

Türkiye’nin önde gelen GSM şirketlerinden birinin yaptığı bir araştırma da bunu destekler nitelikte. Ortalama bir hizmet talebi 5 günde yerine geliyorsa, bunu haber vermeden yaptıklarında, müşteri hizmetin kötü ve yavaş olmasından şikayet ediyor. Aynı işlemi 5 günde yerine getirip bu sefer ne zaman geleceklerini önceden haber verdiklerinde ve söz verdikleri vakte uyduklarında müşteri hizmetten son derece memnun kalıyor.

Yemek sektöründe de aynı hesap. Müşteriniz yemeğin ne zaman geleceğini bildiğinde ve kendini buna göre ayarlayabildiğinde, yemeğin 40 dakika yerine 45 dakikada gelmiş olması, onların gözünde hizmet kalitenizi etkilemiyor.

Daha kuryeniz yola çıkmadan hangi paketlerin geç kalacağını bilin!

HemenYolda kullandığınızda, her paketiniz için hedef teslimat sürenizin dolmasına ne kadar kaldığını hem siz hem de kuryeleriniz sürekli görür. Böylece paketlerinizi bu sürelere göre önceliklendirip kuryelerinize atayabilirsiniz. E HemenYolda sayesinde kuryelerinizin yolda geçirdiği ortalama süreyi de bildiğinizden hangi siparişlerin geç kalacağını yani hangi siparişlerde müşterinize kötü deneyim yaşatacağınızı önceden bilebilirsiniz. Böylece bu deneyimi telafi etmek için pakede hediyeler koyabilir, müşterinizi arayıp özür dileyebilirsiniz ve kuryeniz de pakedi teslim ederken en doğru iletişimi kurabilir.

HemenYolda’da ayrıca, günün herhangi bir saatinde önceki siparişlerinizin her birinin gerçek teslimat sürelerini de görebileceğinizden, geç götürdüğünüz müşterilerinize bir dahaki siparişlerinde telafiler sunabilirsiniz.

Kötü müşteri yorumlarını ve puanlarını, henüz sipariş platformlarına düşmeden önleyin!

HemenYolda’da, müşteriniz siparişini takip ettikten sonra aynı ekranda siparişini puanlayabilir ve yorumlayabilir. Buradaki yorumların farkı, hiçbir yerde yayınlanmaması ve bunları sizden başka kimsenin görememesidir. Yani müşterilerinizle sizin aranızda doğrudan bir iletişim kanalı aslında. Bununla birlikte, yorum veya puan aldığınız anda bunu size bildirimlerle anında gösteriyoruz. Böylece müşteriniz henüz sipariş platformlarında puan ve yorumlama yapmadan dakikalar önce kötü deneyim yaşattığınızdan haberiniz oluyor. Böylece kötü yorumları, henüz sipariş platformlarına yazılmadan önce telafi edip, düşük puanların önüne geçebiliyorsunuz.

Diğer yazılarımıza ulaşmak için buraya,

HemenYolda’yı pandemi indiriminden sonraki fiyatlarından denemek için buraya tıklayabilirsiniz.