HemenYolda ile Akıllı Paket Servis Yönetimi

  • Anasayfa
  • HemenYolda ile Akıllı Paket Servis Yönetimi

HemenYolda yüzlerce restoranın kullandığı paket servis için bir kurye takip yazılımıdır. HemenYolda ile restoranınıza gelen siparişleri, en az eforla ve en verimli şekilde kuryelerinize atayabilir ve paket servis süreçlerinizi yönetebilirsiniz. Hâlihazırda kullandığınız Yemek Sepeti vb. yemek sipariş uygulamaları ve restoran otomasyon sistemlerine tam entegre olabilen HemenYolda ile, saha operasyonlarınızı istediğiniz yerden yönetebilir, siparişlerinizi kolayca planlayabilir ve işletmenizi büyütmeye odaklanabilirsiniz.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, özellikle de restoran ve kafelerin, işlerini büyütebilmek için her gün artan hız, servis, kalite gibi müşteri beklentilerini karşılayabilmek durumunda olduğu aşikar. Birden fazla kanaldan gelen siparişler, müşteri adresleri, yanlış müşteri adresleri, kuryelerin müsaitlik durumu, ödeme yöntemi, notlar gibi irili ufaklı tonla veriye bir de yoğunluk saatleri, mutfak problemleri, mekan müşterisi, ödemeler gibi dertleri de ekleyince restoran operasyonu ve paket servis yönetmenin ne kadar kaotik bir hâl alabildiğini biliyoruz. İşinizi büyütmek, zaman ve para kaybı yaratan problemleri çözmek yerine müşterinizden gelen ‘Siparişim nerede kaldı acaba?’ telefonuyla uğraşmak veya bir kuryeniz telefonuna geç cevap verdi diye o öğleden sonraki bütün siparişlerin gecikmesi gibi dertlerle ilgileniyor olmak, bir noktadan sonra ‘Ben bu restoranın işletmecisi miyim yoksa paket servis şefi mi?’ gibi sorular doğurabiliyor, hatta sabah yataktan çıkıp kendi işletmenize hevesle gelmenizi engelliyor olabiliyor.

Bu dertlerle tek tek uğraşmaya çalışmak yerine herkesin cebinde akıllı telefon olduğu bu dönemde sipariş atama, kurye takibi, rota belirleme, müşteri yönetimi gibi işleri hızlı ve verimli bir şekilde halletmek için neden HemenYolda’dan yararlanmayasınız ki?

Peki tavan yapmış müşteri beklentilerinizi karşılamanıza ve paket servis operasyonunun yarattığı karmaşayı yok etmenize yarayacak HemenYolda bunu nasıl yapıyor? İşte böyle:

Müşteri Beklentileri

Tedarikten lojistiğe, kargodan market alışverişine kadar A noktasından B noktasına teslimat işleminin gerekli olduğu her sektörde alıcılar, teslimatlarını şeffaf bir şekilde takip edebilmek istiyor.

Ayrıca, özellike yemek siparişi sektöründe müşteri aramalarının büyük çoğunluğunun sipariş durumu öğrenme amaçlı olduğu da bilinen bir gerçek.

Büyük zincir veya küçük işletme ayırt etmeden bütün sektörlerden birçok şirket, gelecek planlarına bir sipariş yönetim yazılımı veya paket servis çözüm yazılımı dahil etti bile.

HemenYolda kullandığınız zaman, müşterileriniz hiçbir uygulama indirmeden, onları otomatik gönderdiğimiz SMS’le sağlanan link sayesinde siparişini anlık olarak takip edebilir, siparişini teslim aldığında kuryeyi puanlayabilir, yorum bırakabilir ve hatta kuryeyi arayabilir.

Etkili İletişim

Online bir platformdan sipariş alma senaryosunda, sipariş ekrana düştükten kimin neyi nereye götüreceğine karar verilmesine kadar geçen, kısa gibi görünen ama tekrarlanınca çok faza gecikmeye sebebiyet veren, paket şefi — platform — mutfak — kuryeler — müşteri iletişimi halkası, belki de operasyonunuzdaki verimliliği en çok baltalayan problemdir. Hele ki bir de bu halkanın bir zincirinde iletişim kopukluğu yaşandığını düşünün…

HemenYolda sipariş yönetim yazılımı, bu iletişim halkası için harcanan eforu ve zamanı gözle görülür şekilde azaltırken, iletişimsizlikten veya yanlış iletişimden kaynaklanabilecek aksilikleri de sıfıra indiriyor. HemenYolda sayesinde kuryeleriniz müşteri adresini tek tuşla navigasyon ve harita uygulamasına aktarabilir, kime ne götürdüğüne, ödeme yöntemine ve diğer detaylara hakim olabilir, gerektiğinde müşteri-kurye veya kurye-işletme arası iletişim tek bir tuşla sağlanabilir.

Verimlilik ve Üretkenlik

Paket servis yönetimi, birden fazla sipariş platformu ve birden fazla ödeme yöntemini hâlâ geleneksel yöntemlerle idare eden işletmelerin en çok karşılaştığı aksilikler de, insan hatası ve raporlama hatalarıdır. Zira, bu kadar kapsamlı, her detayın büyük önem arz ettiği ve asla mola verme fırsatının olmadığı bu işte, ister istemez gözden kaçan bir şeyler olabiliyor. Bu sürece, paket başına prim alan kuryeleri ve nakit ödemeleri de dahil edince, akıllı bir yazılımla 2 dakikada ve hatasız şekilde halledebileceğiniz işte birçok hata ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla, iş başındayken değeri parayla ölçülemeyecek kadar değerli vaktinizi kaybediyorsunuz.

Örnek: Kaynağı YemekSepeti olan ve 45 dakikadan daha uzun sürede teslim edilen siparişler
Paket servis yönetim yazılımı ile teslimat ve ödeme süreçlerinizi HemenYolda ile düzene soktuktan sonra, size müşteri memnuniyetini arttırma ve işinizi büyütme adına ayırabileceğiniz bolca vaktiniz kalıyor. Bu vakti en iyi şekilde değerlendirebilmek ve işiniz adına vereceğiniz kararlarda da hatayı sıfıra yakına indirgemek ve hiçbir fırsatı kaçırmamak adına, HemenYolda’nın harita üzerinde sağladığı müşteri ve sipariş verisinden faydalanabilirsiniz.

HemenYolda Raporları

HemenYolda raporlarında müşterilerinizi harita üzerinde görürsünüz ve hangi bölge, sokak, apartman, vb.’den, belirli bir zaman dilimi içinde kaç sipariş aldığınızdan bu siparişlerin oluşturulduğu platformlara, paket ortalamalarından ödeme yöntemlerine kadar her detay özelinde filtreleyebilirsiniz.

Hatta, satışlarınızı arttırmak istediğiniz bölgeleri seçerek kampanya oluşturabilir ve kampanyanızın başarısını takip edebilirsiniz. Bunlar dışında ciro, sipariş sayıları, kurye performansı, önceki aylarla kıyaslamalar gibi daha genel rakamlara da yine raporlardan ulaşabilirsiniz. Bu rakamları zaten, HemenYolda’nın her ay size özel olarak gönderdiği raporlarda da görebilirsiniz.


Geleneksel paket servis yöntemleri, size kaybettirdikleri ve kaçımanıza sebep olduğu fırsatlarla, akıllı yazılımların ücretinden çok daha fazla kazanca mal oluyor. Kazanç kaybı yaşadığınız yetmezmiş gibi bir de angarya işlerden önemli işlere vakit ayıramaz hâle geliyor, işinizi büyütmek için uğraşacağınıza problem çözmek için uğraşıyorsunuz. Tüm bu kazançlarının yanında, size hiçbir ek iş çıkarmadan müşteri memnuniyetinizi de gözle görülür şekilde arttıracak olan HemenYolda’yı COVID-19 salgını boyunca ücretsiz olarak denemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

HemenYolda’yı hemen denemek için buraya tıklayın.

COVID-19 salgını döneminde işletmenizde ve paket servis operasyonunuzda almanız gereken önlemler için buraya tıklayın.

COVID-19 salgını sebebiyle alabileceğiniz finansal destekleri öğrenmek için buraya tıklayın.