Büyümek İsteyen Restoranlar 2023’te Neye Yatırım Yapmalı

  • Anasayfa
  • Büyümek İsteyen Restoranlar 2023’te Neye Yatırım Yapmalı

Restoran işletmeniz 2023’e hazır mı?
2022 birçok sektörde olduğu gibi restoran işletmeleri için de zor bir yıldı. Ve maalesef, 2023 yılı da yaşanan küresel ekonomik sıkıntılardan dolayı, restoranların maliyetlerini daha fazla kontrol etmesi gereken bir döneme işaret ediyor. Maliyetlerinize dikkat ederken, aynı zamanda yeni ve akıllıca yatırımlarla da restoranınızın büyümesi ve sürdürülebilir olması için çalışmalara devam etmelisiniz.

Bu yazımızda, 2022’de restoran sektörü için trend olan gelişmelere bakarak, 2023 için restoran sektörünün yapması gerekenlere yönelik, yol gösterici bir rehber hazırlamaya çalıştık. Umarız ki geçtiğimiz yıl yaşanan krizleri ve çözüm yollarını incelemek sizin için de yol gösterici olacaktır.

2022’de Restoran Sektörü Neler Yaşadı?

Yakın geçmişte restoran sektörünün yaşadığı en büyük kriz COVID-19 Pandemisi ve sonrasına aittir. Pandemi döneminde restoranlar uzunca bir süre hizmet dışı kalmak durumunda kaldı. Bu süre boyunca büyük kayıplara uğrayan işletmelerin en büyük kurtarıcısı paket servisler oldu.

Pandemi süresince evlerinden çıkamayan restoran müşterileri için, işletmeler paket servisler aracılığı ile restoranlarını yeniden harekete geçirdiler. Ve pandemi kapanmaları bitse de restoran müşterileri, paket servisi çok sevdi! Günümüzde müşterilerin büyük bir kısmı, hala evlerinin ya da işyerlerinin rahatlığında yemek yemeyi tercih ediyor ve paket servis bir restoranın en önemli gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

Pandemi Kısıtlamalarının Ardından Restoran Yatırımları

2022’de pandemi kısıtlamaları bitti. İnsanlar iş yerlerine ve sosyal hayatlarına döndüler ve birçok sektörde olduğu gibi restoran sektöründe de bir rahatlama yaşandı. Ancak bu çok uzun sürmedi. Çünkü 2022, tüm dünya için krizlerin yaşandığı bir yıl oldu ve restoran endüstrisi de sürekli olarak enflasyon ve diğer zorluklarla boğuşmaya devam etti. Özellikle enflasyon ve süregelen iş gücü kıtlığı arasında birçok işletme kapılarını kapatmak, operasyonlarını değiştirmek ya da alternatif çözümler aramak zorunda kaldı.

2022’nin bu zorlukları arasında restoranlar maliyetlerini azaltmak ve müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için, self servis kioskları, QR kodları ve internet sipariş entegrasyonları vb. teknolojik yatırımları yaptılar.

Sadece eve değil, araca servis, mobil sipariş, kendi kendine sipariş veren kiosklar, Müşteri hizmetleri sohbet robotları, temassız ödemeler, QR kod menüleri, Online Masa Rezervasyon Sistemi, paket servis, kurye takip yazılımları vb. tüm bu çözümler restoranlar için yalnızca işlemleri kolaylaştırmakla kalmadı, aynı zamanda tüketicilere deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sağladı.

Evet, 2022’nin özetine baktığımıza göre işletmenizin büyümesi için 2023’te, değişen ekonomik ortama uyum sağlamak ve tüketici talebini daha iyi karşılamak için bütçelerinize teknolojiyi ve paket servis süreçlerinizi iyileştirmeye dahil etmeniz gerektiğini net bir şekilde görebilirsiniz. Peki nereden başlamalısınız?

Paket Servis Maliyetlerinizi Kontrol Altına Alın!

Paket servis 2023’te de restoranınızın en önemli ciro kaynağı olmaya devam edecek. Ancak bu süreçte cirolarınızı gelire dönüştürebilmeniz için paket servis maliyetlerinizin net bir haritasını görebilmelisiniz. Kuryelerinizin verimliliği, hangi bölgelerin sizin için daha fazla getirisi olduğu, günlük hesap ekstrelerindeki kayıp kaçakların minimuma indirilmesi gibi konular öncelikli gündeminiz olmalı ki maliyetlerinizi kontrol altına alabilesiniz. Neyse ki HemenYolda var!

HemenYolda, yüzlerce restoranın kullandığı paket servis kurye takibi çözümüdür.

HemenYolda ile kuryelerinizin nerede olduğunu harita üzerinden takip edebilir, Mutfağınızı kuryenin gelişine göre doğru planlarsınız. Böylece tezgâhta soğuyan yemekler, ya da yemeğin hazırlanmasını beklerken vakit kaybeden kuryeler olmaz. Müşterinize sıcacık yemek teslimatı yapar, müşteri memnuniyetini artırırsınız. Siparişim nerede telefonlarının son bulmasını sağlayarak müşteri memnuniyetinde gönüllerde taht kurarsınız.

HemenYolda Alt Yapısına Neden Yatırım Yapmalısınız?

Restaurant olarak HemenYolda akıllı paket servisine neden yatırım yapacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. HemenYolda’nın birbirinden karlı ayrıcalıkları sizi ikna etmeye yardımcı olabilir.

  • Tüm platformlardan aldığınız siparişleri tek bir ekranda kolayca yönetirsiniz.
  • Kuryelerinizin dönüş sürelerini bilip mutfağınızı ona göre hazırlarsınız.
  • Geç giden siparişleri henüz yola çıkmadan bilirsiniz. Böylece kuryeniz, teslimat esnasında müşterinizin gönlünü alabilir, doğru iletişimi kurabilirsiniz.
  • Sipariş sonrasında veya gün sonunda tüm siparişleri “geç kaldı/vaktinde teslim edildi” olarak görüntüler, dilerseniz müşterinizle iletişim kurarsınız.
  • Çoklu siparişleri doğru bir şekilde gruplayarak, aynı bölgedeki birden fazla siparişi tek kuryeyle ve vaktinde, sıcak olarak ulaştırırsınız.
  • Kurye performans raporlarıyla, hangi kuryenizin müşterilerinize nasıl bir deneyim yaşattığını bilirsiniz.
  • Hangi apartman ya da sokaktan kaç sipariş aldığınızı takip edersiniz.

2023’te daha büyük bir işletme olmak için doğru yatırım HemenYolda. Siz de HemenYolda ayrıcalıklarından faydalanmak için şimdi harekete geçin!